MARXA INFANTIL DE DESCOBERTA

#CONEGUEMLENTORNDEGAVA2021

Malauradament la pandemia actual del Covid-19 no ens permet fer activitats de grup a la natura com estem acostumats... però la muntanya i els camins per descobrir segueixen allà fora així que us animem a descobrir-los.

Us proposem fer sortides per l'entorn del vostre poble tot documentant amb fotografies i videos les vostres excursions. Volem construïr una marxa virtual a partir de les marxes individuals que compartiu amb nosaltres.

Amb la situació actual provocada pel Covid-19, no podem fer les activitats infantils i juvenils, com hem gaudit des de fa anys, però tot i així creiem que es important no deixar de fer propostes i mantenir viu el esperit de la nostra entitat. Per això tenim una nova idea, oberta a tots els infants i famílies de Gavà. La primera edició de l’activitat “Coneguem el entorn de Gavà” d’aquest any 2021. 



QUINS SÓN ELS OBJECTIUS?

Volem que gaudiu fent esport i preservant el nostre entorn. Que no es perdi el contacte amb la natura ni l'esperit de grup. Ho hem de fer des de la distància física però podem mantenir, ni que sigui en el món virtual les conexions socials.

També volem que ho feu respectant les mesures de precaució sanitàries que entre tots hem de mantenir per aturar i fer retrocedir el COVID-19.

Les repectem per ajudarnos els uns al altres, per les persones grans a les nostres famílies, també pels que ho estan passant malament per la sotuació i pels sanitaris que lluiten en el seu dia a dia contra la malaltia. També ho fem per vosaltres, nens i joves que esteu vivint en temps difícils i perquè no volem que perdeu la màgia de la vostra infancia i joventut.

Us animem a estudiar el mapa de la vostra població ja sigui Gavà, Viladecans o una altra i triar un recorregut per fer durant el dia amb la vostra bombolla estable.

De forma orientativa es presenta un llistat de 14 punts d’interès de Gavà. Amb l’objectiu de promocionar que les famílies i els petits coneguin l’entorn natural de casa seva. 

Quan descobriu el punt haureu de fer una fotografia on es reconegui l’espai i compartir-la amb nosaltres. Feu-ho sempre de forma prudent, evitant aglomeracions i seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries.


Quins són els objectius de la marxa?

• Descobrir l’entorn natural

• Ser respectuós amb el medi ambient

• Gaudir de l’experiència tot jugant.


QUI POT PARTICIPAR?

Tots els nens esteu convidats a organitzar amb la vostra bombolla de convivència excursions dins del municipi de residència/comarca o àrea permesa en cada moment. 


QUAN COMENCEM?

Per aquesta marxa no tenim cap restricció temporal, podeu començar el dia que volgueu i repetir les excursions descobrint nous llocs tantes vegades com vulgueu.

Teniu de temps tot l'any 2021 per conèixer els 14 punts proposats. A la setmana d’aniversari del 2022, a finals de febrer, es farà i es donarà un reconeixement a tots aquests infants que ho hagin assolit. 


QUE US DEMANEM?

Volem que compartiu amb nosaltres les vostres sortides enviant-nos fotos o videos curts a través dels següents mitjans:

Pengeu la fotografia al vostre Instagram o Facebook o el dels teus pares etiquetant sempre  #coneguemlentorndegava2021 i #UMEGAVA  

Si teniu més energies també ens podeu fer arribar fotos i experiències via correu i les publicarem al blog en una entrada d'activitats. 

També us animem a que afegiu comentaris a les entrades d'aquest blog un cop publiquem les sortides que anem rebent. D'aquesta forma podreu premiar  o conèixer detalls de les millors descobertes. També és una forma alternativa de no perdre el contacte amb la resta de companys del grup i mantenir el caliu que caracteritza les nostres excursions.

A més ens podeu enviar els vostres tracs, els animals o vegetació que hageu trobat, els vostres dibuixos, les vostres histories.. i així podem anar sumant experiències de descoberta al nostre blog. 

Si voleu ajudar a difondre aquesta iniciativa, podeu descarregar, imprimir i incliure en les vostres fotografies el QR-CODE següent. Així, qui escanegi el codi anirà directament a la pàgina inicial d'aquest blog per conèixer la proposta.




QUÈ HEU DE PORTAR?

Quina pregunta és aquesta? la motxilla amb aigua, fruita i algo de menjar per si s'allarga l'excursió. Suposem que ja ho tens interioritzat però et recordem que caldrà que portis la mascareta posada en la via pública i en aquells moments en que et trobis amb altres grups de persones. Recorda que portant-la estàs protegint als demés si fos el cas que estiguesis passant la Covid i no t'haguessis adonat. Pensa que la resta també porten la mascareta per protegir-te a tú.

Aquest any també cal que portis l'ampolleta de gel hidroalcohòlic per rentar-te les mans si t'has de treure la mascareta i tocar aliments per exemple.


ON EM PUC APUNTAR?

No cal! Si comences a fer sortides ja estaràs participant i si a més ens envies un correu o publiques alguna sortida a les teves xarxes socials amb els tags #coneguemlentorndegava2021 o @umegava podrem recollir les teves fotos i explicacions com a part d'aquest blog.


QUIN COST TINDRÀ?

La participació́ és gratuïta, només cal que t'inscriguis.


PROPOSTA DE PUNTS d'INTERÉS

1. Ermita de Bruguers, roca foradada.

2. El Castell d’Eramprunyà

3. Bassa de La Sentiu

4. El Calamot 

5. Vila romana de Can Valls de la Roca 

6. Estany de La Murtra

7. Corredora de la Mayola

8. Dunes restaurades de la platja de Gavà. 

9. La Font del Ferro

10. La Font de Mas vilar.

11. Pedrera de 

12. Turó dels caçagats

13. Can Dárnenes

14. Mines de Ferro de Rocabruna.


RECORDATORI DRETS d'IMATGE

Recordeu que quan publiqueu entrades a xarxes sociales esteu acceptant les normes de les pròpies xarxes. 

En tot cas des d'aquest blog ens comprometem a fer ús exclusiu de les vostres aportacions en el marc de difusió d'activitats com a contingut del propi blog i no fer redifusió en altres xarxes o medis. En el cas del correu les vostres aportacions seràn tractades de la mateixa forma i en rebre imatges o textos via email entemen que accepteu el seu ús en aquest blog.

Comentaris